woensdag 18 november 2020

Waarom kies jij wel of niet voor elektrisch materieel?

Waarom kies jij wel of niet voor elektrisch materieel?

In de laatste maanden van dit jaar valt ons iets op: de offertes voor de lease van elektrische voertuigen en machines blijven toenemen. In de eerste helft van dit jaar schreven we gemiddeld één offerte per maand uit voor de lease van dit materieel. Nu is dat een veelvoud daarvan.

De interesse in de lease van elektrische machines en voertuigen kan te maken hebben met het feit dat we met z’n allen meer rekening zijn gaan houden met het milieu. We zijn ons er steeds meer van bewust dat we verder moeten kijken dan alleen vandaag en toekomstbestendig gaan investeren.

Volledig elektrisch

De vraag naar machines en voertuigen die minder co2 uitstoten reikt inmiddels verder dan alleen hybride voertuigen. We hebben het over volledig elektrisch aangedreven voertuigen. De aanschaf van een elektrische machine of voertuig kan aantrekkelijk zijn vanwege stimulerende maatregelen vanuit de overheid. Het gebruik van elektrisch materieel kan ook een vereiste zijn bij bepaalde opdrachten.

Met de aanschaf van elektrische bedrijfswagens, graafmachines of transportvoertuigen investeer je in ieder geval in de toekomst van je bedrijf. Je kunt daarbij gebruik maken van subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen die gelden voor bepaalde nieuwe objecten.

BIK-regeling

Steeds meer kiezen ondernemers voor schoon en vergroenen. Wil je nu al op deze positieve trend inspelen? Je kunt dan gebruik maken van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK-regeling). Met deze regeling krijg je bij een investering vanaf 20.000 euro per aanvraag een korting van drie procent van het investeringsbedrag. De investering moet dan wel vanaf 1 januari 2021 zijn gedaan en je hebt personeel in dienst. Je kunt deze regeling vergelijken met een loonheffingskorting die je terugkrijgt. Je kunt de bestelling nu al doen, want gelet op de levertijd staat de machine of het voertuig pas in het volgende jaar op jouw terrein.

Past dit bij jou?

Het aanbod van elektrische machines en voertuigen zien we steeds meer toenemen, nu de vraag ook groter wordt. Denk goed na of ondanks alle voordelen die er op het eerste gezicht zijn, de investering ook bij jouw bedrijf en bij jouw investeringsplaatje past. Wordt het voertuig van jouw keuze dagelijks intensief gebruikt? Dan is een elektrische aandrijving mogelijk (nog) niet de oplossing voor jou. Gaat het om een beperktere inzet? Dan kan het een prima oplossing zijn.

We gaan graag in gesprek met jou of een investering zich op de lange en de korte termijn loont. Welke voordelen heeft dit voor jou en wat is nog meer mogelijk? Een mooie koppeling bij de lease-aanvraag is bijvoorbeeld het leasen van zonnepanelen in grote hoeveelheden. Ben je benieuwd? We zijn iedere maandag tot en met vrijdag bereikbaar op ons kantoor in Lochem.