woensdag 14 april 2021

Voertuig of machine leasen? Zorg dat je onafhankelijk bent van deze drie factoren

Voertuig of machine leasen? Zorg dat je onafhankelijk bent van deze drie factoren
Een tijdje geleden reageerde een klant verbaasd op een antwoord dat we hem gaven. Hij dacht dat we voor de aanvraag van een lease verschillende partijen aanschrijven. Nee hoor, vertelden we hem. Dat doen we bewust niet.

Een leaseverzoek leggen we niet zomaar overal neer. We kennen de mogelijkheden van de financiers. Als de wensen van de klant geïnventariseerd zijn, kijken we welke partijen het gunstigst zijn voor de klant.

Gelukkig zijn we ook nooit gebonden aan een leverancier, want de klant bepaalt waar hij heen gaat. Het is zonde verplicht te worden een lease af te sluiten bij de ene financier simpelweg omdat je leverancier daar een koppeling mee heeft. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen belangen, maar klantbelang staat voorop. Wat je uiteindelijk koopt en waar je dit financiert, is jouw keuze.

Drie keer onafhankelijk

Zorg dat je onafhankelijk bent ten opzichte van deze drie: het merk waar je voorkeur naar uitgaat, de (object)leverancier die het merk aan je verkoopt en de financier met wie je de lease in orde maakt. Als je kiest voor leverancier A, ben je niet verplicht deze bij financier J te financieren.

De keuze voor het merk, de leverancier en de financier bepaal je het beste zelf. In het belang van de klant adviseren wij weleens van een koop af te zien zien of uit te stellen, omdat de lasten naar verwachting niet opgebracht kunnen worden. Wanneer het niet goed gaat met een klant, gaat het ook niet goed met ons. We houden hen een spiegel voor. Daardoor weten ze dat ze eerlijk geholpen worden.

Financieringsverzoek

Meerdere financiers in de markt tegelijkertijd aanschrijven doen we nooit. Een verzoek leggen we niet zomaar overal neer. Als we een financieringsverzoek indienen, willen we zeker weten dat deze partij ook gaat financieren. Gaat de aanschaf van een object om welke reden dan ook niet door, dan heeft de financier nooit geweten om wie en welk bedrijf het ging en welk type machine het betrof. De aanvraag is in het voortraject namelijk anoniem.

In de wereld van lease is veel mogelijk, maar vertel eerst je wensen aan een onafhankelijke partij in leasing. Kijk samen naar de voordelen en naar de nadelen van je wensen. Dat helpt bij het maken van een onafhankelijke keuze voor een merk, een (object)leverancier en een financier.