woensdag 3 juli 2024

Vermijd de naderende BPM-toeslag: schaf nog dit jaar je bedrijfswagen aan met de beste leaseconstructie

Vermijd de naderende BPM-toeslag: schaf nog dit jaar je bedrijfswagen aan met de beste leaseconstructie

Vanaf januari 2025 vervalt de BPM-vrijstelling op bedrijfswagens met een verbrandingsmotor. Bedrijven en ondernemers zullen dan ook BPM moeten betalen bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto. Deze verandering zorgt ervoor dat op dit moment de vraag naar bedrijfswagens heel hoog is.

Grote vraag naar bedrijfswagens vóór 2025

Bedrijven overwegen massaal om voor 2025 nieuwe bedrijfswagens aan te schaffen, om te voorkomen dat ze in januari te laat zijn en een forse BPM-toeslag moeten betalen. Diverse fabrikanten hebben een behoorlijke voorraad, maar de verkoop gaat heel hard. Het is dus belangrijk om snel tot actie over te gaan, want bij levering in of na januari 2025 ben je te laat.

Vergelijk financiële lease/opties

Wat we in de markt zien, is dat bijna alle fabrikanten en merken van bedrijfswagens financiële leaseopties aanbieden. Mensen doen vaak aan one-stop-shopping, en nemen meteen ook de lease af bij de bedrijfswagenleverancier. Toch is het raadzaam om even bij ons te checken of er geen betere opties zijn. Bij nieuwe auto’s zijn wij vaak een stuk gunstiger. Dat is zeker het geval bij gebruikte auto’s. De enige reden om ons niet te raadplegen is als je een 0% rentevoorstel vanuit de fabrikant krijgt. In alle andere gevallen is het zeker lonend.

Rentemarkt en leaseconstructies

We zien een zeer beweeglijke rentemarkt, met grote verschillen in rentes. Hoewel het makkelijk is om op het voorstel van de leverancier in te gaan, is de kans heel groot dat je dan een aantal procenten te veel betaalt. En dat is natuurlijk jammer. Verkopers maken vaak aantrekkelijke constructies met lage maandlasten, maar met hoge slottermijnen. Dit lijkt door de lage maandlasten voordelig, maar aan het eind van de lease zit je met een hoge slottermijn, waardoor het alsnog een dure oplossing is.

Kies voor gunstige leasekosten

Waak er dus voor om niet alleen naar een lage maandtermijn te kijken, maar juist naar een maandtermijn met een gunstig rentepercentage. Vraag bij ons vrijblijvend een voorstel aan. Wij laten je het totale kostenplaatje zien en behoeden je zo voor onnodig hoge kosten.

Kortom, wacht niet te lang met het aanschaffen van nieuwe bedrijfswagens. Lease niet alleen je werkmaterieel bij ons, maar neem ook contact met ons op voor het beste leasevoorstel voor je bedrijfswagen. Zo weet je zeker dat je de meest voordelige keuze maakt.