woensdag 22 mei 2024

Vendorlease: voor flexibele financieringen

Vendorlease: voor flexibele financieringen

Een vendor is een verkoper of leverancier van een leaseobject. Dat kan een fabrikant zijn of een importeur, maar ook een dealer of handelaar. Als vendor zet je vendorleasing in om jouw product inclusief een financieringsoplossing aan te bieden. Dat geeft een aantal voordelen zoals: je kunt een klant een totaaloplossing aanbieden. En hierdoor kan de klantenbinding verbeteren, omdat je ook na het sluiten van de deal contact houdt met je klant. Ook is het een snelle manier van leasen waarbij je in één keer de verkoopprijs binnenhaalt.

Wie assisteert de objectleverancier?

In het geval van vendorlease is het van groot belang wie de leasepartner is en wie de objectleverancier assisteert. Dit maakt namelijk het grote verschil in hoe het volledige commerciële proces gestuurd zou kunnen worden. Mentoorlease zit dicht bij de leverancier en bij de klant. Zeker in de markt waarin we nu zitten, waarbij overal voldoende voorraad is (in tegenstelling tot een paar jaar geleden waarin tekorten de hoofdrol speelden) van diverse machines. Of van objecten die redelijk snel geleverd kunnen worden.

Kans om object te verkopen? Snel handelen

Op het moment dat er een wens tot machine of auto verkopen is inclusief financiering, dan moet je er snel bij zijn. De markt is weer veel concurrerender geworden. Dat zie je aan het feit dat het veel meer een kopersmarkt is, dan een verkopersmarkt. Voor de verkopende partij geldt: komt er een klant? Dan moet je heel snel kunnen schakelen. Waar en met wie doe je dat? Met een partij die dichtbij is en snel werkt. Dat betekent kiezen voor een leasepartner die niet al te groot is en die adequaat kan schakelen. Met als resultaat: een enorme vergroting van de verkoopkans.

Geen standaard oplossing; vaak specifieke wensen van de klant

Onze kernwaarden: snel, persoonlijk, juiste kennis en expertise komen goed van pas als het gaat om verdorlease. We contacten snel, overleggen snel, schakelen snel en denken mee met mogelijkheden en wensen. We denken en bieden geen standaard oplossingen, omdat er vaak specifieke wensen zijn. De leasepartner die je kiest moet én de leasemarkt goed kennen én de specifieke wensen van klant kunnen koppelen aan de best passende financier.

Kop koffie en vrijblijvende informatie

Nodig ons uit voor een kop koffie, dan informeren wij je vrijblijvend over de mogelijkheden. Dan kun je zelf ervaren dat we een passende leasepartner zijn voor verkopers. Wij hebben er, net als jij als leverancier, belang bij dat elke klant goed geholpen wordt. Daarom zijn ook de tijdslijnen van de afwikkeling van de aanvraag kort. De objectleverancier weet snel waar hij aan toe is en weet snel wanneer hij het geld gaat ontvangen van de deal. Daarnaast geven we ook nog meerwaarde over andere belangrijke facetten zoals fiscaliteit, subsidies en btw (alle varianten zijn bij ons mogelijk: betaling btw vooraf, tijdelijk meefinancieren of betaling per maand).