woensdag 23 juni 2021

Op deze manier blijft dit bedrijf ondanks tekort aan personeel verder groeien

Op deze manier blijft dit bedrijf ondanks tekort aan personeel verder groeien
“Op de website van Mentoor Lease kan ik nergens een aanvraag doen voor de financiële lease van een nieuwe kraanwagen. Dat hoeft ook helemaal niet, want mijn vragen zijn nooit standaard.”

Cees Schreuder van ERES Boomverzorging legt in een nieuwe blog uit waar voor zijn bedrijf de toegevoegde waarde zit van Mentoor. In de toekomst verwacht hij minder snel over nieuw personeel te kunnen beschikken. Juist daardoor heeft hij machines nodig die werk uit handen nemen.

Autolaadkraan met zaagkop

Bij ERES Boomverzorging werken de medewerkers met een stuk of tien verschillende werkcombinaties. Daarvan is er niet één hetzelfde. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld een autolaadkraan met zaagkop. Aan de laadkraan is een zaagkop gemonteerd die het mogelijk maakt om takken vast te pakken en direct te zagen.

Schreuder bedacht dit concept en maakte samen met Mentoor Lease de financiering rond. “Het leuke van deze kraancombinatie is dat hij bijna net zo groot is als een vuilniswagen.” Tijdens de werkzaamheden hoeft amper ouderwets gezaagd te worden. De combinatie produceert geen geluid, er blijft geen rommel achter en de straat is niet geblokkeerd. “Dat vraagt minder van buurtbewoners op de plek waar je aan het werk bent.”

Bereikbaarheid

Schreuder merkt op dat Mentoor Lease bij een goed verhaal bereid is te zoeken naar financieringsmogelijkheden. Op andere plekken is dat vaak lastiger, omdat financiers meteen willen weten waar ze aan toe zijn. Doordat ze nu al een aantal jaar met elkaar samenwerken, kan Mentoor Lease vlot antwoord geven wanneer Schreuder een vraag neerlegt. “Ze weten wat we aan het doen zijn. Natuurlijk kunnen we veel via internet regelen, maar het voordeel van deze samenwerking is dat ze goed bereikbaar zijn per telefoon en we altijd persoonlijk advies krijgen.”

Financiële consequenties

Schreuder legt uit dat een aanvraagformulier op de website van een financier voor hem geen toegevoegde waarde heeft, omdat zijn vragen nooit standaard zijn. “Wanneer ik nieuwe ideeën heb, sparren we met Mentoor Lease over de financiële consequenties. De klantenkring van Mentoor Lease maakt dat ze precies weten welke toepassingen al vaker in de regio worden gebruikt.”

Helpende handen

Bij ERES Boomverzorging zien ze de vraag naar groenonderhoud alleen maar toenemen. “Daarom blijven we doorontwikkelen, zoals bij de aanschaf van de vrachtwagen met houtkraan en zaagkop. Met deze toepassing kunnen we met minder mensen meer werk doen.” En dat is maar goed ook, want aan helpende handen bestaat een tekort. Ter illustratie: vroeger kreeg ERES Boomverzorging makkelijk vijf aanvragen van stagiaires per schooljaar, nu zijn ze blij als dat er twee zijn.

Takken verplaatsen in kleinere ruimtes

Het is ook de reden dat het bedrijf besloot een mini-uitrijder te kopen. “Voor deze aankoop reisde ik naar Zweden, waar ik fabrieken bezocht en keek wat er te koop is. We zijn de eerste in Nederland die hier gebruik van maakt.” De mini-uitrijder helpt ons met het verplaatsen van takken in kleinere ruimtes. Vroeger hadden we extra personeel nodig voor het sjouwen van takken die achterin een tuin lagen. Met deze machine rijden we een tuin eenvoudig in en uit zonder kans op beschadigingen.” Nu het lastig is aan extra handen te komen, zijn het precies deze investeringen die ERES Boomverzorging helpen toch door te blijven groeien. “Het financiële inzicht en kennis over de branche van Mentoor Lease, helpt ons daar enorm bij.”