woensdag 20 januari 2021

Lease geen optie voor een gebruikt object? Juist wel!

Lease geen optie voor een gebruikt object? Juist wel!
Regelmatig bellen leveranciers mij met de vraag of eerder gebruikt materieel nog geleased kan worden. Op dit moment is inderdaad veel vraag naar gebruikte objecten, omdat daar geen levertijd op zit.

De vraag verbaast mij dan ook niet. Maar een object leasen met als bouwjaar 1998, dat lukt helaas niet meer. Soms is er echter meer mogelijk dan klanten of leveranciers in eerste instantie denken. Je kunt de vraag ook omdraaien. In plaats van een object uit 1998 te kopen, kan de aanvankelijke aankoopsom gebruikt worden als aanbetaling op een jonger object. Ga je die financieren, dan zijn er ineens meer mogelijkheden.

2007

Aan het einde van afgelopen jaar belde een leverancier ons met de vraag of een object uit 2007 geleased kon worden. Hij dacht het antwoord zelf al te weten. Het leek hem niet mogelijk. Ik antwoordde anders. Ik was benieuwd naar de exacte gegevens over het object, wie de klant precies was. Met een korte looptijd kon de machine drie jaar geleased worden.

Het kon inderdaad, ondanks het bouwjaar. Daarop maakte ik twee voorstellen. Op het moment dat we een offerte uitbrengen, weten we bijna zeker dat we de financiering ook echt rond kunnen krijgen. Dat wordt natuurlijk altijd definitief getoetst. Binnen een week was alles geregeld.

Daar maakten we de klant blij mee, maar hij was vooral blij verrast eens iemand van een leasemaatschappij in het ‘echt’ te zien. Dat maakte het makkelijker, vond hij. Het persoonlijke aspect wordt kennelijk gewaardeerd, mensen verliezen nog weleens de binding met hun contactpersoon.

Altijd een oplossing

Voor ons is het goed om te weten dat mensen graag een gevoel hebben bij een aanvraag. Wij konden de klant alsnog vertellen dat het object wel in aanmerking kwam voor lease. Is dat niet het geval, dan gaan we met klant en leverancier op zoek naar een jonger exemplaar en vinden we samen een andere oplossing.

Het voordeel van een gebruikt object is natuurlijk dat het exemplaar direct beschikbaar is. Of het object ook geschikt is voor jouw bedrijf of dat van je klant, hangt af van het aantal uren of het aantal kilometers dat het naar verwachting gaat draaien. Neem contact op met ons kantoor in Lochem als je een object op het oog hebt en met ons wilt sparren over de financiering ervan.