woensdag 24 april 2024

Gebruikte objecten leasen? Zeker, dat kan

Gebruikte objecten leasen? Zeker, dat kan

Gebruikte machines en voertuigen financieren? Dat kan, lease is namelijk niet alleen mogelijk bij nieuw. Duurzaamheid en kostenefficiëntie staan steeds hoger op de agenda bij bedrijven, dus niet zo gek dat het leasen van gebruikte objecten snel aan populariteit wint. Deze trend biedt bedrijven de kans om objecten van hoge kwaliteit aan te schaffen, zonder de vaak grote investering te doen voor de nieuwprijs. Overweeg je een gebruikt object te leasen? Dat is fijn voor de bedrijfsportemonnee en het milieu.

Waarom is gebruikt leasen interessant?

Gebruikte objecten leasen: wanneer en waarom is dit interessant? We vertellen het je in dit blog. In de praktijk worden veel gebruikte objecten zoals jonge bedrijfswagens, trucks, heftrucks, agrarisch-  of grondverzet materieel vaak geleaset. Er is vaak veel meer mogelijk dan gedacht wordt. Je hoeft niet bang te zijn dat er maar één aanbieder is voor de lease van gebruikte objecten, er zijn namelijk voldoende mogelijkheden in de markt voor gebruikt materiaal. Stel daarom altijd de vragen die je hebt aan ons en bedenk niet dat jouw leaseverzoek niet mogelijk is. Wij denken altijd graag met je mee, in het geval van het leasen van nieuwe objecten, maar dus ook gebruikte.

Voordelen lease gebruikt materieel

Gebruikt heeft een aantal voordelen ten opzichte van nieuw als het gaat om leasen. De levertijden vallen niet meer echt onder het kopje voordelen; op dit moment zijn de levertijden een behoorlijk stuk korter. Maar de kop is er wel af en het is direct beschikbaar. Het grootste deel van de afschrijving is door een ander betaald. Dat vertaalt zich concreet naar lagere leaselasten gedurende de totale looptijd. De daadwerkelijke waardevermindering is ook veel minder. En je hebt uiteindelijk door de lagere aanschafprijs minder rentekosten en afschrijving. Dus qua financieringskosten zit je veel lager.

Voldoende kennis over materieel en snel schakelen

Wat wel van belang is dat je zakendoet met een leasepartner die kennis heeft van materieel. Anders wordt een leaseaanvraag, zeker voor een gebruikt object, een stuk lastiger. En die kennis is bij Mentoor voldoende aanwezig: we beschikken over parate kennis én kennis over materieel. We weten wat wel en niet mogelijk is en kunnen snel schakelen. Dat is geen overbodige luxe omdat in geval van gebruikt materieel de kans groot is dat het object weg is.