woensdag 9 juni 2021

“Met deze partij hoef ik niet eindeloos te mailen of steeds hetzelfde verhaal te vertellen”

“Met deze partij hoef ik niet eindeloos te mailen of steeds hetzelfde verhaal te vertellen”
“Iedereen met een boom, kan onze klant zijn.” Aan het woord is Cees Schreuder, al ruim twintig jaar eigenaar van ERES Boomverzorging uit Zelhem. Een tijdje geleden schafte hij een hybride zelfrijdende hoogwerker aan, waarbij de diesel als aggregaat voor de elektromotor functioneert. Mentoor Lease hielp bij de financiering ervan.

Schreuder vertelt dat het werk van ERES Boomverzorging begint bij het planten van een boom. “We onderhouden die boom en doen alles wat nodig is die boom te laten groeien en bloeien.” Dat doet het bedrijf voor particulieren, hoveniers en loonwerkers, bedrijven in de grond- weg- en waterbouw, woningbouwverenigingen en gemeenten.

Communicatie

Iedere dag zetten zo’n vijftien tot twintig medewerkers van ERES Boomverzorging zich in voor groenonderhoud. Dat doen de medewerkers in de buitendienst ook voor Staatsbosbeheer, zodat wandelaars veilig over paden kunnen lopen. Het werk van de mensen bij ERES Boomverzorging bestaat voor een deel uit communiceren met andere mensen, als het gaat om veiligheid en beheer. Dat doen de medewerkers van ERES Boomverzorging in groepjes van twee of drie mensen. “Wanneer de klus is geklaard, kun je alleen aan het resultaat zien dat wij zijn geweest. Alles wordt vlot opgeruimd."

Hybride machine

Tijdens het werk neemt de ene collega plaats in een hoogwerker en de ander ruimt met de hulp van bijvoorbeeld een versnipperaar alles weer op. Tegelijkertijd communiceert deze medewerker met voorbijkomende mensen en kijkt hij waar zich gevaarlijke situaties kunnen voordoen. De hoogwerker die ERES aanschafte, is een hybride machine die diesel als aggregaat voor de elektromotor gebruikt. De machine werkt ongeveer zes uur op elektriciteit. Is de batterij leeg, dan heeft de dieselmotor zo’n twee uur nodig voor het vullen van de elektriciteit.

Voor de financiering van nieuwe machines zoals de hoogwerker, schakelt ERES Boomverzorging de hulp in van Mentoor Lease. “Op het moment dat ik hen spreek, denken ze met me mee. Bij Mentoor doen ze dat ook hardop over toepassingen die wellicht nog beter voor ons zijn.”

Vlot geregeld

Op het moment dat ERES Boomverzorging de hybride hoogwerker op het oog had, kreeg het bedrijf zoals vaker in de samenwerking vlotte antwoorden. “Als ik mijn gegevens op orde heb, kan binnen een week alles zijn geregeld. Mentoor kan sneller antwoorden dan ik kan aanleveren”, vertelt hij met een lach. ” Eventuele vertraging zit hem volgens de eigenaar van ERES Boomverzorging in de derde partij. “Je bent natuurlijk afhankelijk van de levertermijn bij de leverancier. Het is prettig om te zien dat Mentoor alle partijen waarmee we samenwerken, aan dezelfde tafel houdt.”

Voorafgaand aan de aanschaf van de hybride hoogwerker ervaarde ERES Boomverzorging kennis en kunde bij Mentoor Lease. De eigenaar van ERES Boomverzorging merkt nog op: “Desondanks houdt Mentoor Lease het oog op persoonlijk contact. Dat werkt prettig voor mij als ondernemer. Ik hoef niet eindeloos te mailen en steeds hetzelfde verhaal te vertellen. Nee mag natuurlijk ook een antwoord zijn. Het gaat erom dat je een vraag stelt en een goed antwoord terugkrijgt.”