woensdag 28 april 2021

Deze combinatie van kennis is goud waard

Deze combinatie van kennis is goud waard
Waar baseer jij je keuze voor een financier op? Ook al ken je een partij nog niet goed, je gaat er vanuit dat er kennis en expertise in huis zijn over leasing. Is bij de financier ook sprake van kennis over jouw branche? En hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Het komt weleens voor dat een klant vraagt of hij via ons een oude, gebruikte machine kan leasen. Waar voor veel mensen de deur op zo’n moment al wordt gesloten, praten wij nog even verder. Want we adviseren weliswaar de machine niet te leasen, maar we raden ook aan verder te kijken naar een andere mogelijkheid. Kijk naar een iets jongere machine, in overleg met de leverancier, zeggen we op zo’n moment. Wat je nu voor ogen hebt, is niet financierbaar en meestal niet verstandig.

Wat kan er wel?

Samen met de klant kijken we naar wat er wel kan. Dat reiken we niet op een presenteerblaadje aan. Ons uitgangspunt is de klant vragen wat hij of zij wil. Werk daarom samen met mensen die voldoende kennis hebben over financiering en over de sector waarin je je bevindt. Het is ook één van de redenen dat we aan de buitenwereld communiceren dat we ons in werkmaterieel hebben gespecialiseerd. Komt er bij ons een telefoontje binnen, dan hebben we kennis paraat over het object en weten we of het bij een bedrijf past.

Behalve kennis en expertise speelt vertrouwen een rol. Een klant geeft ons vertrouwelijke informatie. Daar moet je wel een goed gevoel aan overhouden. Vrijwel iedereen die ons belt, komt niet koud via internet aan onze naam. Ze kennen een objectleverancier, of een collega-ondernemer die over ons heeft verteld.

Combinatie

Iedereen heeft wel overal een beetje verstand van. De combinatie van kennis over werkmateriaal in combinatie met kennis over leasing werkt goed voor ons en onze klanten. Het vergaren van deze kennis doe je niet in een middag. Er zijn ontwikkelingen vanuit de overheid, duurzaamheidsvraagstukken en fiscale onderwerpen spelen ook een rol.

Je kunt bij ons terecht voor de lease van uiteenlopende voertuigen en materieel, maar specialist zijn we in werkmaterieel. De kennis over de branche, helpt ons merk- en financier onafhankelijk te zijn.