woensdag 31 maart 2021

Zo dalen de maandlasten van een leasecontract van agrarisch materieel

Zo dalen de maandlasten van een leasecontract van agrarisch materieel

De mogelijkheden om gebruikt agrarisch materieel te leasen, nemen toe. Bij de aanvraag voor de lease van deze gebruikte objecten, vinden we bij Mentoor Lease steeds meer oplossingen. Dat is goed nieuws, want een groot deel van dit materieel wordt slechts een paar maanden in het jaar gebruikt. Daardoor is het marktwaardeverloop van dit materieel gunstig.

Behalve de ruimere mogelijkheden om gebruikt agrarisch materieel te leasen, stijgt ook de looptijd van de leasecontracten.

Twee verruimingen

De wens vanuit de markt voor gebruikte objecten is groot: steeds meer mensen kiezen voor een object dat eenvoudig nog een tweede ronde mee kan. Hoe oud het object precies mag zijn, hangt onder andere af van het aantal draaiuren dat op de teller staat. Op de behoefte vanuit de markt om gebruikte objecten te leasen, spelen we nu ook in door aan de financieringskant meer ruimte te geven.

Voor zelfrijdend materieel geldt dat het einde van de looptijd van het leasecontract maximaal twintig jaar is. Bij getrokken materieel geldt een maximum van vijftien jaar.

Langzaam dalende marktwaarde

Zelfrijdende oogstmachines zoals maaidorsers, aardappelrooiers en zelfrijdende mestinjecteurs worden slechts een paar maanden per jaar intensief gebruikt. Graan dorsen doen we immers hoofdzakelijk in juli en augustus. Het rooien van aardappelen gebeurt vanaf juli tot meestal in oktober. Met het rooien van bieten starten we in de herfst. De machines die deze klussen helpen te klaren, zijn duur in aanschaf. Gelukkig daalt de marktwaarde maar langzaam. Dat maakt het risico voor een financier bij de lease van gebruikte agrarisch materieel beperkter dan de lease van bijvoorbeeld een bedrijfswagen.

De mogelijkheden om gebruikte objecten te leasen, nemen toe. Door nu ook de leaselooptijden te verlengen, drukken we de maandlasten van de gebruiker. De verruiming is mogelijk dankzij onze trouwe en tijdig betalende klanten. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem vooral contact met ons op.