woensdag 16 december 2020

Wat je nog niet wist over track and trace lees je op deze vernieuwde website

Wat je nog niet wist over track and trace lees je op deze vernieuwde website
Wie net heeft geïnvesteerd in een nieuwe machine, moet er niet aan denken deze machine kwijt te raken. Diefstal van werkmaterieel komt helaas maar al te vaak voor. Dit is deels te voorkomen. We helpen je met het zo snel mogelijk opsporen van het materieel.

Dat doen we met de track and trace systemen van Proloz.

Iedere klant die investeert in een machine en een leaseconstructie afsluit, wordt gevraagd de machine te verzekeren. Veel machines zijn nu eenmaal diefstalgevoelig en die trend kunnen we niet kenteren. Wat we wel kunnen doen, is alles in het werk stellen gestolen machines met de hulp van track and trace zo snel mogelijk op te sporen.

De opsporingstechnieken van de Proloz Boomerang maakt het track and trace systeem lastig te vinden. De Proloz Boomerang zendt namelijk één keer per dag een signaal uit, waarna de module zichzelf uitschakelt. Conventionele systemen zenden regelmatig een signaal uit, waardoor ze eenvoudig zijn op te sporen en te saboteren.

Opvolging

De opvolging bij diefstal is bij Proloz standaard inbegrepen. Heb je in de gaten dat dieven er vandoor zijn met jouw materiaal, dan bel je het alarmnummer dat 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar is. De opvolging na diefstal is geen losse component. Een object dat is gestolen, moet zo snel mogelijk terugkomen.

Nadat de alarmcentrale de melding in ontvangst heeft genomen, start het opsporingstraject. Het opsporingsteam is gespecialiseerd in het opsporen van alle soorten machines en voertuigen.

Betere voorwaarden

Verzekeraars stellen de aanwezigheid van een track and trace systeem soms als eis. Het komt ook voor dat je betere voorwaarden krijgt, bijvoorbeeld in premievoordeel. Stel je zelf altijd de vraag hoe kwetsbaar je bent wanneer jouw machine wordt gestolen en niet meer terugkomt. Hoe hoog is het risico voor jou?

Op basis van jouw wensen kom je tot de keuze voor een specifiek systeem. De ene eigenaar kiest ervoor om een machine in grote lijnen in de gaten te houden en de ander wil continu een update kunnen krijgen vanuit de eigen portal omgeving.

We nodigen je van harte uit een kijkje te nemen op de vernieuwde website van Proloz. We horen graag of de website jouw vragen beantwoordt en anders willen we het natuurlijk graag van je weten.