woensdag 2 december 2020

Dit is waarom je ook nu rekening moet houden met een lange levertijd

Dit is waarom je ook nu rekening moet houden met een lange levertijd

Veel fabrikanten zagen de toestroom van machineonderdelen afgelopen voorjaar slinken. Lang niet alle producten arriveerden op tijd bij de fabriek. Dat heeft voor een verschuiving van de levertijd gezorgd, die we nu nog voelen. Je kunt al snel zes tot acht weken bij de reguliere levertijd optellen.

De maanden oktober en november zijn normaal gesproken de maanden waarin we ons kunnen vergapen aan nieuwe landbouwmachines. De machines staan tentoongesteld in bijvoorbeeld Hannover, bij de beurzen EuroTier of Agritechnica. Het zijn twee van de grootste beurzen van de wereld als het gaat om landbouwmachines.

Oriënteren

Dit soort oriëntatiemomenten gingen dit jaar aan ons voorbij. En dat terwijl de meeste machines een lange levertijd kennen. De maand december is nog maar net begonnen, gebruik ‘m wijs. Waarin wil je in 2021 investeren? Wacht niet te lang. De vraag naar nieuwe machines is weliswaar iets teruggelopen, maar dat trekt het verschil met lange levertijden niet recht.

De levertijden zijn opgelopen nadat leveringen vertraagd aankwamen bij fabrikanten. Ondertussen heeft de voedselsector geen seconde stilgestaan. Op het gebied van voedselwinning is alles doorgegaan zoals altijd. Landbouwers hebben nog steeds nieuwe machines nodig en vrachtwagens moeten nog steeds vervangen worden. Plan daarom op tijd, want we zien dat klanten vaak te lang wachten met oriënteren waardoor ze extra worden verrast door de lange levertijd.

Vergeet de financiering niet

Wacht daarom niet te lang met je bestelling, maar ook niet te lang met het regelen van de financiering. We adviseren klanten de financiën geregeld te hebben voordat ze de bestelling bevestigen. Is de levering eenmaal dichtbij, dan kan de financiering snel worden afgerond.

Ben je van plan meerdere investeringen te doen in 2021? Maak dan nu alvast een plaatje voor jezelf, zodat je slim kunt omgaan met de financiering. Wij anticiperen voor onze klanten bijvoorbeeld nu al op de BIK-regeling die geldt voor nieuwe investeringen vanaf 1 januari.

Geef ons team een seintje als je wilt sparren over de investering die je in 2021 wilt doen.